MRR-Marjolein0027
MvRR_Logo groen 1
Marjolein van Rooij-Roeloffzen

Special occasion shopper

MVRR_8543 copy

Wat kan ik voor u doen?
Als special occasion shopper kan ik helpen met het vinden van hét perfecte kado. Wilt u als directeur, CEO of grootaandeelhouder uw Raad van Bestuur of Raad van Commissarissen een eleganter kado geven dan de obligate kist wijn? Bent u op zoek naar een uniek, op uw bedrijf betrekking hebbend hedendaags kunstwerk? Wij bespreken samen de richtlijnen en uw budget en ik ga op zoek, ook bij de kunstenaars waar ik mee samenwerk. Discretie vind ik hierbij erg belangrijk. U kunt ook denken aan geschenken in de privésfeer, zoals voor bijzondere verjaardagen, trouwerijen, huwelijksjubilea of pensionering.

Tevens schrijf ik commerciële teksten (‘story telling’) en ik adviseer kunstenaars inzake de uitstraling en inhoud van hun sociale mediakanalen en fungeer als een algemeen ‘sparring partner’ (bij o.a. verkoop, marketing & PR). Zoals www.vincentmock.com.

Sieraden
Uw partner gaat een kroonjaar vieren of u wilt haar of hem eens verrassen met een geweldig sieraad om te vieren dat u een fantastische deal heeft gesloten. Maar wat te geven? Zelf heeft u geen tijd. U geeft mij steekwoorden, voorbeelden, foto’s en ik ga op zoek naar een bestaand (antiek of vintage) sieraad. Dat kan iets zijn van de gerenommeerde grandes maisons zoals Cartier, Van Cleef & Arpels, Hermès of het gaat juist om een juweel met een bepaald soort edelsteen, bijvoorbeeld in een favoriete kleur. Liever samen bepalen welke stijl van een hedendaagse ontwerper
het beste zou passen als kado kan zeker ook.

Wilt u eens weten wat uw sieraden waard zijn? U krijgt van mij onafhankelijk advies of u uw juwelen het beste kunt bewaren, verkopen, veilen of ze beter een nieuw leven kunt geven in een hedendaags ontwerp. Met mijn internationale contacten kan ik u verder helpen. Of het nu gaat om vintage, antiek of iets van hedendaagse ‘hippe’ ontwerpers. En met mijn zakelijke achtergrond kan ik – indien de situatie dat toelaat – namens u onderhandelen over de prijs.

Kunst en inrichting
Zoekt u een schilderij, een lamp of een meubelstuk dat een bepaalde ruimte in uw huis of kantoor compleet kan maken? Een volledig interieuradvies is niet waar u op zit te wachten, maar nét even een ander ‘oog’ dat meekijkt wat er mist. Neem dan contact op. Ik heb een goed gevoel voor aankleding en details en kan me prima in de smaak van een ander verplaatsen. Of het nou modern, klassiek of eclectisch moet zijn.

Spoedverzoeken
Het kan gebeuren; u bent uitgenodigd voor een diner bij een belangrijke potentiële klant thuis.
U wilt niet met lege handen aankomen maar wat neemt u mee? Onlangs kreeg ik ’s avonds zo’n telefoontje van een klant, die de volgende middag naar haar Chinese klant zou vliegen en een goed kado nodig had. Ik heb mijn klant dezelfde avond via whatsapp foto’s gestuurd met voorstellen waar zij uit kon kiezen. De volgende ochtend ben ik vroeg op pad gegaan om het gekozen kristallen object – met prachtig kadopapier en al – te kopen en bij mevrouw (ze was al op Schiphol) af te leveren.

Mijn achtergrond
Ik heb twee opleidingen afgerond op het gebied van algemene edelsteenkunde en diamant bij the Gemmological Association of Great Britain. Ik mag de titels FGA (Fellow of the Gemmological Association) en DGA (voor diamond grading) voeren. Ik heb een stageperiode bij de juwelenafdeling van veilinghuis Christie’s in Amsterdam doorlopen en sinds 2003 assisteer ik bij de verkoop en geef ik edelsteenkundig advies bij de gerenommeerde Kunsthandel Inez Stodel tijdens beurzen zoals de nationale kunst- en antiekbeurs PAN in Amsterdam.

Na 12 jaar gewerkt te hebben bij diverse – internationale – bedrijven ben ik in 1997 gevraagd om de personal assistant van Alfred (Freddy) Heineken te worden. Sinds het overlijden van de heer Heineken in 2002 heb ik mevrouw Heineken en haar dochter Charlene de Carvalho-Heineken met raad en daad bijgestaan. Ik heb bijna 20 jaar gewerkt voor deze bekende brouwersfamilie en heb hier een fantastische tijd gehad. Een aantal ‘wapenfeiten’: het bedenken van, onderhandelen over en eindrealisatie van bijzondere geschenken voor familieleden en (persoonlijke) relaties; inrichting van diverse (gasten) verblijven en kunstaankopen uit allerlei stijlperiodes voor privévertrekken en vergaderruimtes.
Dit alles speelde zich af in Nederland en internationaal.

Voorzien van kennis en ruime werk- en levenservaring besloot ik medio 2017 mijn talenten op het gebied van smaak, kleur, stijl, aankleding (van zowel personen als ruimtes) en gepaste aankopen in te zetten binnen mijn eigen adviesbedrijf MVRR. Ik beschik over een uitgelezen netwerk om prachtige items voor u te vinden.

Met mijn oog voor esthetiek kan ik u zodoende unieke adviezen geven.

 

Marjolein van Rooij-Roeloffzen

Special occasion shopper

contact@mvrr.nl